Élményalapú könyvvásár a SepsiBook

Élményalapú könyvvásár a SepsiBook

A szervezőknek is élmény volt megtapasztalni, hogy mennyire jól fogadta a sepsiszentgyörgyi, háromszéki és távolabbról érkező közönség az első SepsiBook könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált, hangzott el a hétfői kiértékelő sajtótájékoztatón. A május 26. és 29. között első alkalommal megtartott SepsiBook-ra a négy nap alatt körülbelül hétezren látogattak ki, remek hangulatot is teremtve a Sepsi Arénában.

Tovább “Élményalapú könyvvásár a SepsiBook”

Megkezdődött a SepsiBook

Megkezdődött a SepsiBook

Együtt írjuk Háromszék könyves történetének legújabb fejezetét

A Mozsikácska koncertjével, lelkes gyerekközönséggel startolt el csütörtök délben a SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál. A rendezvény első napján a kora délutáni programokra szervezetten érkeztek az iskolások, első nap rendhagyó irodalomóra, könyvcsata, író-olvasó találkozó várta őket.

Tovább “Megkezdődött a SepsiBook”

Zene és irodalom találkozása a SepsiBook-on

Zene és irodalom találkozása a SepsiBook-on

Izgalmas és sokszínű, irodalmi szövegekre, versekre épülő zenei koncertek színesítik az első SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál programját. Családoknak szól Berecz András mesekoncertje, akárcsak a gyerekverseket feldolgozó két fellépő: Huzella Péter, valamint a sepsiszentgyörgyi Mozsikácska. Kiskamaszokat várnak a Toldit mai hangon megszólaltató Bob és Bobék Orchestra fellépésére. Szerelmes versekből készült lemezéből hoz ízelítőt az ugyancsak háromszéki Mácsafej, és fellép a román szatíra hagyományát zenében művelő Fără Zahăr duó is. Bár a véletlennek köszönheti létrejöttét az irodalmárokból és zenészekből álló alkotócsoport, a Klasszik Lasszó, annál inkább berobbant a magyarországi zenei színtérre, és most a háromszéki közönség is megismerheti.

Tovább “Zene és irodalom találkozása a SepsiBook-on”

Jó tudni!

Jó tudni!

Május 26. és 29. között, a fesztivál ideje alatt a Sepsi Tour – Kalandvonat is az Arénához viszi az utasokat, így az érdeklődők ezt a módját is választhatják, hogy eljussanak a SepsiBook könyvvásár és irodalmi fesztivál helyszínére. A vonat menetrendje ezen a linken érhető el. Ugyanakkor ebben az időszakban az 5-ös vonal buszjáratait kibővítik, így már a délelőtti órákban is meg lehet közelíteni a SepsiBook helyszínét tömegközlekedéssel is. Csütörtökön és pénteken az 5-ös járat a Gólya utcából a Sepsi Aréna fele a következő időpontokban indul: 09:20, 11:00, 12:00, majd ezt követően 15:00 és 22:00 óra között egészkor indulnak az autóbuszok. Az Arénából 9:50-kor, 11:30-kor, 12:30-kor indul vissza, 15:30 és 22:30 között pedig óránként van járat, melyek félkor indulnak. Szombat és vasárnap az Aréna felé 9:20-kor, 10:00-kor, 13:00-kor, 18:00-kor és 21:00-kor indul járat, visszafelé 9:50-kor, 10:30-kor, 13:30-kor, 18:30-kor és 21:30-kor.

Csütörtök délben kezdődik a SepsiBook

Csütörtök délben kezdődik a SepsiBook

Alig három nap, és megkezdődik a Sepsi Arénában Sepsiszentgyörgy első könyvvására és kortárs irodalmi fesztiválja. A május 26. és 29. között sorra kerülő SepsiBook-on 40 erdélyi és magyarországi kiadó vesz részt, mintegy 30 standon kínálják majd a könyveket. Hétfői sajtótájékoztatójukon a szervezők a fesztivál kínálata mellett hasznos tudnivalókról is beszéltek.

Tovább “Csütörtök délben kezdődik a SepsiBook”