RÓLUNK

Felszabadult közös olvasás és játék, tartalmas és emlékezetes irodalmi találkozások, könyvbemutatók, szívhez szóló pillanatok, parázs beszélgetések, humorral vagy nosztalgiával fűszerezett előadások és koncertek, dedikálásokon kígyózó sorok, látványos kiállítások, könyves-gasztronómiai kalandozások – többek között ilyen élményeket lapozhattunk a SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál előző két kiadásán, ahol alkalmankként több mint 7000 látogató fordult meg.

A SepsiBook az írott kultúra és a könyves találkozások ünnepe, irodalmi-közösségi élménytár Háromszéken, Sepsiszentgyörgyön. A Kárpát-medencei könyvkiadói termés legjavát hozzuk el május végén a Sepsi Arénába, lehetőséget teremtünk arra, hogy a kultúrák határvidékén kapcsolódjanak egymáshoz és olvasóikhoz a romániai és magyarországi szerzők. A SepsiBook a térség egyetlen olyan könyvvására, amely magyar és román irodalmi-művészeti párbeszédet folytat, többnyelvű programot és könyvválasztékot kínálva. Rendezvényünk kulturális katalizátor, amelyen élményt és értéket közvetítünk. Találkozzunk 2024. május 23. és 26. között a Sepsi Arénában!

A SepsiBook könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, Kovászna Megye Tanácsa, a Bod Péter Megyei Könyvtár, a Kónya Ádám Művelődési Ház, a Háromszéki Mikes Kelemen Egyesület és a Bod Péter Könyvtártámogató Egyesület szervezi.