Vasárnapi élménybeszámoló

Elérkezett hát az utolsó nap is. Ha netán az emberek búslakodtak is, hogy itt a vége, a SepsiBook mindent megtett azért, hogy a vasárnapi program is felejthetetlen élményekkel gazdagítsa a jelenlévőket. 

A korán kelő kisgyerekeket már reggeliben szórakozásra hívta Kiss Judit Ágnes író játékokon és előadáson keresztül, ugyanakkor Zorkóczy Zenóbia könyvbemutatója A gyermekelőadás készítésének fifikái-ról hasznos információkkal látta el az érdeklődőket. 

11:00 órától Plugor Sándor Művészeti Líceum tizedikes, drámatagozatos diákjainak tisztelgését nézhettük meg Farkas Árpád költészete előtt, ahol egy rövid előadáson belül több versét is elszavalták a költőnek. Ezzel párhuzamosan a BookFace és a kvízverseny díjazása is megesett a Köröndön, ugyanakkor Demeter Éva a kisgyerekeknek papírszínház-előadást tartott a játSZÓtéren.

12:00 órától egyszerre négy program is indult. A Porondon Balázs Géza nyelvész tartott egy érdekes előadást a magyar nyelv jelenlegi helyzetéről és az esetleges jövőbeli átalakulásairól. A Konferenciateremben az érdeklődők Wittinger Zoltán építész képes előadását nézhették meg a megújuló kastélyokról és várakról. A Grundon ismét Demeter Évával ezúttal a kisiskolások játszhattak. A Köröndön pedig a WunderEvents, akik az egész fesztivál alatt finomabbnál finomabb ételekkel és italokkal kínálták a jelenlévőket, Rubiq Roastery kávékóstolóra hívta az érdeklődőket.

13:00 órától a párhuzamos tevékenységek megszűntek, és a Porondhoz hívták az embereket még három előadás erejéig. Az első esemény, amire talán a legtöbben gyűltek össze, a közönségtalálkozó volt Grecsó Krisztiánnal, majd azt követte Kálnoky Boris Őseim földje című könyvének bemutatója. A 3. SepsiBookot a Felsőháromszéki Ifjúsági Fúvószenekar Fiatalos világdallamok című koncertje zárta.

Temérdek program, változatos meghívottak, jó hangulat és egy könyvlabirintus jellemezte a 3. SepsiBook könyvfesztivált. Aki egyszer betette a lábait a kapun és összegyűjtött legalább egy karszalagot, az biztos, hogy legalább egy új élménnyel (és könyvvel) gazdagodott.

Örülök, hogy idén én is részt tudtam venni a SepsiBookon, rengeteg élményt (és könyvet) szereztem csupán négy nap alatt. Jövőben, ha minden igaz, ismételten el szeretnék jönni erre a fesztiválra. Egyszer az életben mindenkinek ajánlom, hogy meglátogassa, főleg a könyvmolyoknak.

Kacsó Ágota