Programajánló a szombati napra

 A szombati nap záróakkordjaként Grecsó Krisztián magyar költő, író és zeneszerző, valamint Beck Zoltán magyar énekes-gitáros és író közös verskoncertjére kerül sor a SepsiBook keretein belül.

A beck@grecsó zenei duó első nagylemezét mutatja be szombaton Sepsiszentgyörgyön Hoztunk valamit magunkból címmel. A lemezen tíz darab megzenésített verset hallhatunk. A kettejük együttműködése nagy sikert aratott, hiszen ahogy Grecsó nevét a magyar olvasói közönség ismeri, úgy Beck nevét is a zenei közönség.

Grecsó Krisztián több regény és verseskötet szerzője. A híresebbek közé tartozik a Vera, a Jelmezbál, valamint a Valami népi. A SepsiBook rendezvény keretein belül vasárnap elhozza nekünk a legújabb könyvét is, a Lányos apát, ami egy novellafüzér. Az idelátogatók nemcsak írói, hanem zenei tehetségét is megismerhetik.

Beck Zoltán a 30Y rockegyüttes alapítója és dalszerzője. Híresebb dalai közé tartozik a Csönded vagyok, Ahogy elképzeltem. Az együttes 2000-ben alakult, zenéjükre pedig nagy hatással volt a Nirvana és a Red Hot Chilli Peppers.

A duó verskoncertje egyben szól a zene és irodalom kedvelőihez is. Az esemény egy életre szóló élmény is lehet, amit nem mindennap élhet meg az ember.

Szántó Barbara