Lencsevégen a világod

Fotópályázat középiskolásoknak

Te hogyan örökíted meg az emlékeidet? Készítesz fotókat az utazásaidról, élményeidről? Ha igen, pörgesd át a fényképalbumodat, válaszd ki azt a fotót, amelyiket szívesen megmutatnád a világnak, és küldd el nekünk! Találj hozzá egy jellemző címet a hely atmoszférája vagy saját hangulatod érzékeltetésére!

Fotópályázatunk kapcsolódik a SepsiBook egyik, szemet gyönyörködtető kiállításához, azokkal a fotókkal, amelyeket Liviu Stănescu író, világutazó Am fost la capătul lumii című kötetében is elénk tár, ízes útibeszámolói kíséretében.

Május 24-én, pénteken 18 órától a kiállításmegnyitóval egybekötött könyvbemutatón díjazzuk a fotópályázat nyerteseit, és meglepetéssel is készülünk.

Mit kell tenned?

 1. Válassz egy tetszőleges fotót egy kedves emlékedről. 
 2. Találj (ki) egy kreatív címet a fotónak.
 3. Töltsd fel a fotódat az ezen a linken található űrlapra 2024. május 19-ig.
 4. Jelöld meg a neved, az e-mailcímed, és fogadd el az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) irányelveit*.
 5. Ezzel kész is vagy! Kövesd a SepsiBook Facebook-oldalát a további infókért. A legjobb képeket szakmai zsűri választja ki.

 

Mit lehet nyerni?

Egy szuper élményt és ezen kívül ajándékcsomagot! A beérkező képeket háromtagú zsűri értékeli, kiválasztva a legjobb három fotót.

Mit értékel a zsűri?

 1. A kreativitást.
 2. A cím és a fotó összhangját.  
 3. Az egyediséget.

Mit kell még tudnod?

 1. A beküldött képet *.jpg vagy *.png formátumban kell feltölteni a Google Formba, a mérete legkevesebb 2 MB, legtöbb 10 MB lehet. 
 2. Az űrlap kitöltésével és a fotó beküldésével beleegyezésed adod, hogy a SepsiBook szervezőcsapata az esemény népszerűsítése céljából felhasználja azt a rendezvény honlapján, a közösségi média felületein a neveddel együtt.
 3. Nem fogadunk el mesterséges intelligencia segítségével létrehozott képet (megszámoljuk az ujjakat)! 
 4. A szervezők fenntartják a jogot, hogy kizárjanak a versenyből minden olyan alkotást, amelyeknél felmerül a mesterséges intelligencia használatával kapcsolatos gyanú; illetve amelyek obszcén vagy bárkire nézve sértő tartalmat jelenítenek meg.

Ki vehet részt a versenyen?

 1. Középiskolás diákok.
 2. Egy személy legtöbb egy fotóval nevezhet be.

A fotóverseny idővonala:

 1. Fotók beküldése: 2024. május 3. és május 19. között.
 2. Zsűrizés: 2024. május 20-23. között.
 3. Eredményhirdetés és díjátadó: 2024. május 24., péntek, 18 óra, Körönd, a Sepsi Aréna.