Végvári Imre

Érdekli-e vajon a gyerekeket a jövő? Foglalkoznak-e azzal, hogy milyen lesz a világ 10-20 év múlva? Végvári Imre Jövőmenők könyvsorozata és az erre épülő Jövőfoglalkozások arra a felismerésre épülve születtek meg, hogy ezek a kérdések a gyerekeket intenzíven foglalkoztatják. Hol örömmel, hol aggodalommal tekintenek a jövőbe, megpróbálva kitalálni, hogy sorsunk merre fordul majd. 

A kötet szerzője, Végvári Imre Magyarországon elismert marketingszakember, az interaktív marketing egyik legnevesebb szakértője. Először saját gyerekeinek mesélt Priuszról és Gordiuszról, a két „jövőmacskáról” – majd ez a történet az Ecovit kiadó jóvoltából, Nagy Norbert illusztrációival juthatott el szélesebb körben is az olvasókhoz. 

A szerző és a kiadó hite szerint nagyon kevés az olyan mesekönyv, ami a konkrét jövőről szól, abban segítve a gyerekeket, hogy feldolgozzák azt a hatalmas léptékű változást, ami ma a technológiai színtéren körülöttünk zajlik. Fel lehet készülni, és a gyerekeket is fel lehet készíteni a jövőre – csak annyit kell tennünk, hogy foglalkozunk a változással, követjük az innovációkat, nagy vonalakban megértjük a fő trendeket. A Jövőmenők főhősei ikermacskák, akik egy nap elcsennek egy időgépet, és 2050-ben találják magukat. Az állatszereplők és a mesei történetvitel leegyszerűsíti a témához való kapcsolódást – technológiai leírások helyett egy állatmese egyszerű és kedves keretrendszerén keresztül közelíthetjük meg a jövőt. A Jövőmenők című kötetet kapják idén a sepsiszentgyörgyi elsősök a Könyvkelengye program keretében, amelyet Sepiszentgyögy Önkormányzata és a Bod Péter Megyei Könyvtár közösen működtet.

 2024. május 24., péntek, 11:00 Végvári Imre Jövőmenők sepsiszentgyörgyi elsősök találkozója a szerzővel; a Könyvkelengye program eseménye // Porond

 2024. május 25., szombat,  12:00 – Időutazás: mese vagy valóság beszélgetés Végvári Imre íróval, a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum elnökségi tagjával  (6-12 éveseknek) // Porond