Szőcs Margit

Szőcs Margit író, költő 1959-ben született Marosvásárhelyen. A kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem bölcsészkarán szerzett magyar–orosz szakos tanári diplomát. 2013 tavasza óta havi rendszerességgel közöl meséket és gyermekverseket a Napsugár és a Szivárvány gyermekirodalmi folyóiratokban. Felnőtteknek szóló versei többek között a Helikonban, Látóban, Székelyföldben jelentek meg. Tagja a Romániai Írók Szövetségének és az Erdélyi Magyar Írók Ligájának. Legutóbbi kötetei: Teofil, Gutenberg Kiadó, 2022, Ha belefáradsz a pihenésbe, Gutenberg Kiadó, 2023, Az eltolható birodalom, Gutenberg Kiadó, 2023.

A SepsiBookon Az eltolható birodalom című kötetét mutatjuk be, ebben Szőcs Margit ezúttal az óvodáskor előtti évek világába vezeti olvasóit. A mesék, versek nyelvi leleményességére Kürti Andrea rajzai válaszolnak: a bumfordi, csintalan, dédelgetni való babák, játék állatok bábszínházat idéző elevenséggel lépnek elénk a lapokon.

május 23., csütörtök 11:00 Szőcs Margit Kürti Andrea Az eltolható birodalom – könyvbemutató. A szerzővel és az illusztrátorral Rostás-Péter Emese, a könyv szerkesztője beszélget, a Gutenberg Kiadó programja; 6–7 éveseknek // Körönd