Szőcs Imre

Szőcs Imre 1972-ben született Csíkszeredában, író, műfordító, könyvtáros, Sepsiszentgyörgyön él. Magyar–francia szakon végzett a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetemen, 1996-ban. Franciából és románból fordít, főként kortárs szépirodalmat. Műfordításai és más írásai a Nagyvilágban, a Székelyföldben, a Látóban és más irodalmi folyóiratokban jelennek meg. Rendszeresen közöl a Cimborában.

 

Nehéz elképzelni, de világszerte, föld alatti bányákban, mezőkön robotolva, utcákon csatangolva, kitaszítva él rengeteg gyerek. Ilyen élettörténeteket mutat be Szőcs Imre legújabb, a Koinónia Kiadónál megjelent könyvében. A tűzember című kötet különleges földkörüli utazás, lapjain úgy járjuk be bolygónkat, hogy túl korán és kényszerűen felnőtt gyermekekkel találkozunk. A nemcsak fiataloknak szóló történetekből kiderül, hogy a nehéz körülmények között élő gyerekek világa is tele van reménnyel, álmokkal és varázslattal, mitikus lények segítik őket, tehát pompás kincsek birtokosai.

 

május 23., csütörtök, 13:00 Szőcs Imre A tűzember – könyvbemutató. Beszélgetőtárs: Molnár Andi, a kolozsvári Planetárium Kulturális Központ és Kávézó eseménymenedzsere, a Koinónia Kiadó programja; 13–15 éveseknek // Körönd