Száraz Miklós György

Babérkoszorú- és József Attila-díjas író

1958-ban született Budapesten, ahol az Eötvös Loránd Tudományegyetem történelem és levéltár szakán diplomázott, de a régészetbe is belekóstolt. 

1984-től három éven keresztül a budapesti Központi Statisztikai Hivatalban dolgozott, majd két évre elszegődött a Hírlapkiadó Vállalathoz, ezt követően  különböző gyári és gyógyszertári újságokhoz került. 1989 és 1991 között a Juhász Ferenc szerkesztette Új Írás tanulmányrovatának szerkesztője volt, a folyóirat megszűnése után a Pannon Könyvkiadóhoz került szerkesztőnek, majd irodalmi vezetőnek. Később számos könyvkiadó irodalmi vezetője, szerkesztője, a Nagyítás című hetilap kulturális-főszerkesztő helyettese. 

Saját nevén 1991-től publikál rendszeresen, bár különböző álneveken korábban is megjelentek írásai. Egy időben a fotózás és a filmezés foglalkoztatta, fényképezett és forgatott egyebek közt Erdély és a Felvidék tájain, Andalúziában, Katalóniában, Tibetben, Marokkóban.

A 2. SepsiBook-ra 2016-ban megjelent regényével érkezik. Az Apám darabokban című műben egyszerre jeleníti meg Trianont, a háborúkat, a kommunizmus legembertelenebb éveit, a börtönök világát és a Kádár-féle többarcú diktatúrát. Apja történetén keresztül tekint vissza a múltba, beszélgetőtársa pedig Luzsicza István költő, a Petőfi Kulturális Ügynökség irodalmi szerkesztője lesz. Száraz Miklós Györggyel a Székely Mikó Kollégium diákjai is találkozhatnak egy rendhagyó irodalomóra keretében.