Szabó Imola Julianna

Író, táncelméleti szakíró, tervezőgrafikus

1984-ben született Budapesten. Versprózákat és meséket ír, szöveg/tánc/réteg videókat készít, összművészeti projektekben vesz részt. Kutatási területe a kontakt tánc. Emellett kiadványtervezéssel foglalkozik.

Varratok című verspróza-kötete 2014-ben jelent meg Palman Zsuzsi grafikáival. 2015-ben látott napvilágot Kinőtt szív című felnőttmesekönyve Maros Krisztina illusztrációival és Braille-írásos melléklettel. Mindkét kötet Szép Magyar Könyv elismerésben részesült. A Metzing Eszterrel közös könyvtervvel megnyerték az Aranyvackor-díjat, majd az „50 tehetséges fiatal” program mentoráltjai közé válogatták be. 2016-ban a JAK és az Írók Boltja által alapított Könyvösztöndíjjal jutalmazták. Számos magyarországi és külföldi design-shortlisten szerepelt munkáival, 2018-ban Molnár István-fődíjas lett. 2019-ben Költészet napjára jelent meg Lakása van bennem című kötete a Jelenkor Kiadónál. Stefan Lengyel-ösztöndíjas lett, és még abban az évben két munkájával is bekerült az Első Budapesti Illusztrációs Fesztivál kiállítói közé.

A Cerkabella Kiadónál 2020-ban jelent meg első mesekönyve a Rókamók és Círmacs. Rókadombon innen és túl. A 2. SepsiBook-on e könyv kapcsán találkozik kisiskolás diákokkal, valamint megtekinthetőek lesznek illusztrációi, amelyeket az Így él Petőfi Petőfi Sándor válogatott versei Lackfi János kommentjeivel című kötethez készített.