Sega

Octavian Segărceanu – pe numele său adevărat – s-a născut în 1971, la Braşov. Deşi scrisul îl atrage din copilărie, ajunge să publice abia după 1990 mici crochiuri în Gazeta de Transilvania. După absolvirea Facultăţii de Matematică din cadrul Universităţii din Bucureşti, se angajează copywriter în publicitate, unde rămâne vreme de şapte ani, pentru ca apoi să se reorienteze spre regia de reclame.

Cinci ani mai târziu, dându-şi seama că îi scapă tocmai regia propriei vieţi, pleacă pe Muntele Athos în căutarea a ceea ce nu găseşte în el însuşi. Fiindcă o sumedenie de întrebări îi rămân în continuare fără răspuns, pe 11 iunie 2008, Sega porneşte spre India să-şi afle propriul adevăr. Vreme de un an, care ar putea fi considerat iniţiatic, paşii îl poartă de la ashramul lui Osho din Pune până în locul naşterii lui Buddha, în Nepal, din nordul tibetan al Indiei şi până în sudul ei dogoritor.

Prima carte a lui Sega, „Namaste. Un roman de aventuri spirituale în India”, apărută la Humanitas în 2012, surprinde o parte a fascinantei şi, deopotrivă, terifiantei sale călătorii pe tărâmurile de la capătul pământului. „Namaste.Un roman de aventuri spirituale în Nepal”, publicată în anul următor tot de Editura Humanitas, reia firul poveştii de acolo de unde a întrerupt-o autorul în volumul anterior, și îl duce mai departe prin universuri care de care mai atractive și mai pline de mister.