Sárkány Tímea

Sárkány Tímea költő 1995-ben született Kézdivásárhelyen. Középiskolai tanulmányait a Bod Péter Tanítóképzőben végezte, majd a kolozsvári és budapesti bölcsészkaron tanult tovább, magyar nyelv és irodalom, filozófia és esztétika szakon. Versei erdélyi és magyarországi folyóiratokban jelennek meg 2014 óta. A Fiatal Írók Szövetségének tagja.

Első verseskötete idén jelent meg Boszorkányok nyara címmel, az Erdélyi Híradó Kiadó és a Fiatal Írók Szövetségének közös gondozásában. A kötet címe erős, sokak számára akár baljóslatú is lehet, a versek azonban inkább egy békés, kíváncsi lélek próbálkozásai a kiteljesedésre, önazonosságra, amelyek az elmúlt tíz év tapasztalataiból táplálkoznak.

A kötetet bemutatjuk a 3. SepsiBookon, a fiatal szerzők „Késik, kelet-európai időszámítás szerint” című estjén. Természetesen alkalmatok nyílik a Sárkány Tímeát is megismerni, akit Horváth Benji kérdez majd költészetről, modernkori boszorkányokról, a belső én útkereséséről.

2024. május 23., csütörtök, 19:30 „Késik, kelet-európai időszámítás szerint”fiatal szerzők estje könyvbemutatókkal: Sánta Miriám (Kilenc szabad növény), Nagy Zalán (Atlasz vállára veszi a holdat), Sárkány Tímea (Boszorkányok nyara). Beszélgetőtárs: Horváth Benji költő, szerkesztő. Az Erdélyi Híradó Kiadó és az Erdélyi Magyar Írók Ligájának közös programja // Porond