Pifkó Célia

Pifkó Célia Esztergomban született. Már kisgyermekkorában kedvenc játéka az volt, hogy képzeletbeli világokat és különböző karaktereket találjon ki, így hamar biztos volt abban, hogy ha nagy lesz, író szeretne lenni. Első könyvei, a Lóci és Pötty, valamint a Szörnyek a szobádban, a kisebb korosztálynak szólnak. 2023-ban jelent meg az első ifjúsági regénye, A holdfény őrei – A Füveskönyv, amely meg is kapta az Év Gyerekkönyve Díjat a 12 év feletti korosztálynak szóló kötetek kategóriájában.

A Füveskönyv vakációs kalandregény egy különleges szigeten. Két kiskamasz a hóbortos nagynénjük szigetén kénytelen tölteni a nyarat, és nem is gondolják, hogy a szigetlakók különcsége mögött szövevényes családi rejtélyek, ősi titkok lapulnak. A Cerkabella Kiadónál már előkészületben van A holdfény őrei sorozat második kötete.

 

2024. május 24., péntek, 12:00 Kik őrzik a Hold fényét? bemutatkozik Pifkó Célia író, beszélgetőtárs: Csörgei Andrea szerkesztő. A Cerkabella Könyvkiadó programja; 10–12 éveseknek // Körönd