Nagyálmos Ildikó

Nagyálmos Ildikó költő, újságíró 1978-ban született Székelyudvarhelyen. Első versére hétévesen Fodor Sándortól, Csipike szülőatyjától kapott dicséretet, kézzel írt levélben biztatást, amelyre gyerekkora legfőbb élményeként emlékszik. Székelyudvarhelyről az érettségi után Nagyváradra került, ahol elvégezte az Ady Endre Sajtókollégiumot, az Erdélyi Napló újságírója volt, Váradon első versét pedig a Bihari Napló Szó-kép-hang-szín című irodalmi rovatában közölte Gittai István. Dolgozott az Udvarhelyi Híradó és a Nyugati Jelen munkatársaként, valamint az Irodalmi Jelen felelős szerkesztőjeként. Jelenleg a Porta havi magazin főszerkesztője, szülővárosában él. Számos hazai és magyarországi, valamint felvidéki irodalmi lapban jelentek meg versei. Verseket ír a Napsugár és a Szivárvány gyermeklapokba, mindazonáltal a felnőtteknek szóló költeményeket érzi közelebb magához. Korábban megjelent kötetei: Lábujjhegyen túl (2001), Félmozdulat (2005), A babaház lakói (2009), Randevú (2010), Panna első könyve (2010), Panna második könyve (2014), Papírtáj – Panna harmadik könyve (2020).

Hosszabb szünet után Nagyálmos Ildikó idén újból felnőtteknek szóló verseskötettel jelentkezett. A Várni is mire című könyvet a Hargita Népe Lapkiadó jelentette meg Muszka Sándor szerkesztésében. A kötetet átszövő erőteljes, színes, cseppet sem mindennapi, de annál kifejezőbb illusztrációk Karda Zenkő munkáját dicsérik. A 3. SepsiBookon kézbe vehetitek ezt a különleges verses albumot, és találkozhattok a két alkotóval is. Úgy gondoljuk, érdemes!

2024. május 24., péntek, 17:00 Nagyálmos Ildikó – Karda Zenkő Várni is mire – könyvbemutató. A szerzővel és az illusztrátorral Muszka Sándor költő beszélget; Hargita Népe Kiadó programja // Körönd