Nagy Zalán

Nagy Zalán költő 2003-ban született Marosvásárhelyen. Jelenleg Kolozsváron él,  másodéves hallgató a BBTE Bölcsészettudományi Karán, magyar–norvég szakon. Szerkesztő a kolozsvári Helikonnál, társelnöke a Bréda Ferenc Irodalmi Körnek, 2019 óta rendszeres publikálja verseit erdélyi és magyarországi folyóiratokban. 2021-ben Látó-nívódíjjal jutalmazták.

Alig pár hónapja, hogy megjelent az ifjú költő első verseskötete, az Atlasz vállára veszi a holdat, a Fiatal Írók Szövetsége és az Erdélyi Híradó Kiadó által közösen gondozott Hervay Könyvek sorozatban.

A „Késik, kelet-európai időszámítás szerint” című beszélgetés keretében Atlasz a 3. SepsiBookon is vállára veszi a holdat! Hogy miért épp a holdat és nem a teljes égboltot, azt akár ti magatok is megkérdezhetitek Zalántól a fiatal szerzők estjén, amelyet az Erdélyi Híradó Kiadóval és az Erdélyi Magyar Írók Ligájával együttműködésben szervezünk. Az eseményt Horváth Benji, a kötet szerkesztője fogja moderálni.

május 23., csütörtök, 19:30 „Késik, kelet-európai időszámítás szerint”fiatal szerzők estje könyvbemutatókkal: Sánta Miriám (Kilenc szabad növény), Nagy Zalán (Atlasz vállára veszi a holdat), Sárkány Tímea (Boszorkányok nyara). Beszélgetőtárs: Horváth Benji költő, szerkesztő. Az Erdélyi Híradó Kiadó és az Erdélyi Magyar Írók Ligájának közös programja // Porond