Kiss Judit Ágnes

Kiss Judit Ágnes (Budapest, 1973. május 11.): költő, író. Az ELTE magyar szaka mellett oboistának és drámatanárnak is tanult, 2023-ig középiskolai tanárként dolgozott. 2006 óta jelennek meg szépirodalmi kötetei. Először költőként vált ismertté: rendkívüli formaérzékével és szókimondó hangvételével, aktuális témaválasztásaival tűnt ki a kortársai közül. Eddig hét verseskötetet publikált, a legutóbbit 2021-ben, Szlalom címmel. Megjelenés előtt áll a nyolcadik: A vén fegyverkovácsné plasztikai sebészhez fordul.

Első regényét (A keresztanya) 2008-ban adta ki a budapesti Magyar Napló Kiadó, majd újabb regényekkel jelentkezett 2015-ben, 2018-ban és 2023-ban. Legutóbbi prózakötete, az Egy nőalak szürke kontúrja a családon belüli bántalmazás témáját járja körül egy kamaszlány, majd később feleség és anya szemszögéből.

Gyermekkötetek szerzőjeként is ismert, Babaróka-sorozata rendkívül népszerű a kisgyerekes családok körében. A SepsiBookon találkozik a felnőtt olvasókkal és a kisgyerekes családokkal egyaránt.

május 25., szombat 

14:00 Kiss Judit Ágnes Egy nőalak szürke kontűrje könyvbemutató. Beszélgetőtárs: Mészáros Sándor, a Kalligram Kiadó vezetője // Körönd

május 26., vasárnap

09:30 Induljon a reggel Babarókával! – mese, játék, bábozás Kiss Judit Ágnes íróval; 3-6 éveseknek // játSZÓtér

10:00 Találkozás Kiss Judit Ágnes íróval, Zsálya hercegnő megálmodójával –beszélgetőtárs: Szilágyi-Nagy Imola könyvtáros (7-12 éveseknek)