Kemény Zsófi

Kemény Zsófi író, forgatókönyvíró, slammer és – Sophie Hard néven – rapper. 1994-ben született Budapesten, Újlipótvárosban nőtt fel. A középiskolát az ELTE Radnóti Miklós Gimnáziumban végezte el 2013-ban, egy évig a berlini Walther-Rathenau-Gymnasiumba is járt. Pszichológia alapszakon végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán, utána egy szemesztert szabadbölcsészetet hallgatott. 2020-ban a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmdramaturg szakán diplomázott.

Három és fél regénye jelent meg: az Én még sosem (2014), a Rabok tovább (2017), a Kondor Vilmossal közösen írt Értetek teszem (2018), illetve Az aranykor fénykora (2022). Emellett két verseskötet, a Nyílt láng használata (2015) és a Most vagyok soha (2023) szerzője. Tagja a Szépírók Társaságának és a József Attila Körnek. Számos díj tulajdonosa mind slammerként, mind íróként-költőként. Elmondása szerint a Sárvári Diákírók pályázatán elért eredményeire a legbüszkébb.

Zsófit nagyon sokan a slam poetry-közegből ismerik és szerették meg, hiszen 2012 óta lép fel rendszeresen, ütős, emlékezetes szövegeivel. Most a 3. SepsiBookra is eljön slammelni, André Ferenc és Horváth Benji társaságában. A Slam Poetry Showcase-en három külön személyiség, három izgalmas világ találkozik, ami azonban közös bennük, hogy mindnyájan vegytiszta, minőségi slam poetry-t hoznak az eseményre. Zsófi ráadásul jó messziről érkezve, úgyhogy ne szalasszátok el a lehetőséget, találkozzatok vele!

május 23., csütörtök, 20:00 Slam Poetry Showcase – fellépnek: Kemény Zsófi költő, író, slammer, André Ferenc költő, slammer, műfordító és Horváth Benji költő, slammer, szerkesztő // Porond