Kálnoky Boris

„Kálnoky, magának újságírónak kellene mennie!” – „Isten őrizz!” Ezt a rövid eszmecserét Kálnoky Boris nyolcadik osztályban folytatta az egyik tanárával. És végül valóban az újságírás lett az élete.

1961-ben született Németországban, székely apa és sziléziai anya gyermekeként. Gyermekkorát Németországban, az Egyesült Államokban, Hollandiában és Franciaországban töltötte, hat különböző városban. Az iskolát Párizsban fejezte be, majd Hamburgban politológiát hallgatott, ahol 1986-ban diplomázott. Ezt követően csatlakozott a Die Welt német lap szerkesztőségéhez, ahol karrierje szépen ívelt fölfelé. 1993-ban szabadúszóként kezdett dolgozni Budapesten, majd visszatért korábbi lapjához, a Die Welthez helyi tudósítóként. 2004-től közel-keleti és törökországi tudósító lett Isztambulban, ahonnan aztán 2013-ban tért vissza Magyarországra. 2015-től újra szabadúszó, több német nyelvű orgánum számára tudósít a helyi eseményekről. Oktatóként ő vezeti a Mathias Corvinus Collegium Médiaiskoláját.

Kálnoky Boris önálló kötete, az Őseim földje – A Kálnoky család története tavaly jelent meg magyarul is (a mű eredetileg német nyelven íródott), az MCC Press Kft. gondozásában. Családregénynek hat, de igaz történet, amelyben a szerző kellő önreflexióval, szeretet- és felelősségteljes bennfentességgel enged betekintést a kőröspataki gyökerű főnemesi család több évszázados történetébe.

Jó hír a történelem és a történetek kedvelőinek, hogy a 3. SepsiBookon Kálnoky Borist is vendégül látjuk! Az MCC Presszel közösen szervezett eseményen Gorácz Anikó, a kiadó kommunikációs vezetője fog beszélgetni a szerzővel.

május 26., vasárnap, 14:00 Kálnoky Boris Őseim földjén – könyvbemutató. Beszélgetőtárs: Gorácz Anikó, az MCC Press kommunikációs vezetője; az MCC Press programja // Porond