Juhász Anna

Prima-díjas irodalmár, kulturális menedzser

Budapesten született, egyetemi tanulmányait az ELTE bölcsészettudományi karán folytatta irodalom szakon, emellett párhuzamosan járt a római La Sapienza Egyetemre is, ahol szakdolgozatát az olaszországi magyar emigrációról írta. 

Dolgozott az olasz fővárosban a Római Magyar Akadémia telefonos ügyintézőjeként, de a vatikáni magyar nagykövetség programszervezőjeként is tevékenykedett. Ezenfelül dolgozott művészeti alapítványnál és galériában, szervezett magyarországi és nemzetközi könyvvásárokat. 2005 óta dolgozik irodalmi rendezvényeken, 2010-ben ötletéből éledt fel a Budapesten a kávéházi irodalmi élet, létrehozta az Irodalmi Szalont. Alapító-szerkesztőként a Hadik, a New York, a Centrál Kávéházak, valamint a Várkert, a Petőfi Kulturális Ügynökség irodalmi vezetője és programszervezője. Munkájával hidat képez a könyv, az író és az olvasó között, heti több mint ezer embert ültet le leginkább a magyar írók népszerűsítéséért. Televíziós és dokumentumfilmek, videós blogok kreatív producere és szerkesztője, a Kárpát-medencében irodalmi karavánutakat, a magyar irodalom jelentős íróinak centenáriumot szervez. stjeinek titka a közvetlenség, a felkészültség és az, hogy valódi közösséget alkot a látogatókkal, személyes kapcsolatban van a nézőkkel, barátságban a művészekkel. 

Édesapja a kétszeres Kossuth-díjas, Prima Primissima-díjas költő, Juhász Ferenc. Ez a légkör adta számára a lehetőséget és célt is: a maga eszközeivel folytassa az irodalom teremtő légkörét, és vigye mindenkihez közel az írott szó súlyát.

A SepsiBook 2. kiadásán a Petőfi Kulturális Ügynökség képviseletében vesz részt. A vonatkozó programok koordinálása mellett Visky András beszélgetőtársaként is találkozhatunk vele.