Horváth Benji

Horváth Benji (1988, Marosvásárhely): Csiki László-díjas költő, műfordító, szerkesztő, slammer, kultúraszervező. Jelenleg Kolozsváron él, a Helikon folyóirat szerkesztője, valamint az Erdélyi Híradó Kiadó és a Fiatal Írók Szövetségének együttműködésében megjelenő Hervay Könyvek sorozat társszerkesztője. 2005 óta publikál, öt verseskötet szerzője. A cseplini díva (2009), Beatcore (2015), az amnézia útja (2016), A Dicsőséges Európa (2018) után 2022-ben jelent meg a Jelenkor Kiadó gondozásában az emlékmű a jövőnek.

Brüsszeltől Kairóig jó pár országban fellépett már, tíz éve aktívan foglalkozik rendezvényszervezéssel, tehetséggondozással is. Több költő és slammer pályakezdését segítette és kísérte figyelemmel már eddig is. André Ferenc mellett a Beatwándor nevű audio-vizuális költészeti formáció tagja.

A sepsiszentgyörgyi ifjú irodalomkedvelők bizonyára régi jó ismerősként gondolnak Horváth Benjire, és örömmel látják viszont a 3. SepsiBookon. Aki pedig még nem találkozott vele, annak is egy egész sor ígéretes programot tudunk ajánlani a közreműködésével! Így például a Kemény Zsófival és André Ferenccel közös slam poetry-estet, a Benji által vezetett – és a tavalyi PulzArton rendkívüli sikernek örvendő – kreatív írásműhelyt, a Cimbora-találkozót, ahol a kíváncsi kamaszok találkozhatnak vele mint a folyóirat egyik rendszeres szerzőjével, valamint a „Késik, kelet-európai időszámítás szerint” című beszélgetést, ahol Benji faggatja majd a meghívott fiatal szerzőket.

május 23., csütörtök, 19:30 Késik, kelet-európai időszámítás szerint” – fiatal szerzők estje könyvbemutatókkal: Sánta Miriám (Kilenc szabad növény), Nagy Zalán (Atlasz vállára veszi a holdat), Sárkány Tímea (Boszorkányok nyara). Beszélgetőtárs: Horváth Benji költő, szerkesztő. Az Erdélyi Híradó Kiadó és az Erdélyi Magyar Írók Ligájának közös programja // Porond

május 23., csütörtök, 20:30 Slam Poetry Showcase – fellépnek: Kemény Zsófi költő, író, slammer, André Ferenc költő, slammer, műfordító és Horváth Benji költő, slammer, szerkesztő // Porond

május 24., péntek, 12:00 Cimbora-délelőtt – lapbemutató Horváth Benjivel; 13-15 éveseknek // Klubterem