Bart Dániel

Bart Dániel műfordítónak indult, de menet közben beszippantotta a gasztronómia és az újságírás. A fine dining világában is szerencsét próbált, de az első rábízott sörrovat ébresztette rá, hogy milyen szívesen merül el ebben a témában. Folyékony Kenyér elnevezésű blogja megteremtette a magyar sörgasztronómia nyelvét, valamint az ő nevéhez fűződik az első magyarországi kézműves sörfesztivál, a legendás Főzdefeszt, no meg Budapest első kézműves sörözője, az Élesztő is.

Budapesten és Berlinben is nyitott kézműves söröket csapoló kocsmákat, aztán 2022-ben könyvszerzőként is bemutatkozott: Az arany folyam című kötetében az emberiség és a sör közös életrajzát írta meg.

Hogyan jutottunk el a kőkorsókban erjesztett árpalétől az india pale aléig, a sumér Ninkaszihoz írt ódától a tévéreklámokig? Mi köze a sörnek az azincourt-i csatához és a reformációhoz? Mit léptek a hollandok a Hansa-szövetség ellen, és hogyan győzte le a beer az alét? Mi az a gruit, és mit jelent a sörharag? Hogyan született a modern craft-beer?

Ha minderre kíváncsiak vagytok, akkor feltétlenül üssétek fel Bart Dániel könyvét egy gyöngyöző pohár sör mellett. Gyertek el a 3. SepsiBookon szervezett könyvbemutatóra is, ahol a szerző Tibodi Ferenc újságíróval beszélget majd a magyar sörkultúráról – feltehetően nemcsak írói, hanem kocsmárosi minőségében is.

  1. május 25., szombat, 19:00 Bart Dániel Az arany folyam. A sör életrajza – könyvbemutató. Beszélgetőtárs: Tibodi Ferenc újságíró // Körönd