Alfonsín Gergely Edó

Alfonsín Gergely Edó gyerekkönyvek írójaként vált ismertté, de azóta, hogy a monyók felkeresték, és összeszövődtek történeteik, nagyon sok ember is meglátogatta. Mostanában főleg a felnőtt emberekkel dolgozik, az ő életükről ír. Legutóbbi, gyermekeknek írt monyós története 2024-ben jelent meg a Gutenberg Kiadó gondozásában, Nagy monyókönyv címmel, és ennek bemutatója lesz a SepsiBookon.

A meseregény párhuzamosan futó két történetszálát követve részesei lehetünk egy monyókkal élő család hétköznapjainak és ünnepnapjainak, utazásaik, vakációs kalandjaik által ismerhetjük meg egy erdélyi város és egy falu világát, a hegyvidéket és a tengerpartot, valamint egy távoli kontinens, Dél-Amerika különleges furcsaságait. Kürti Andrea kedves, vidám rajzai a kötetben láthatóvá teszik a parányit, az emberi szemnek olykor láthatatlant. A monyókat az emberek kedvessége szüli, de egyszer csak megjelennek a mohnyók, akiket az emberek mohósága termel, és mindent elpusztítanak, ami kedves. A monyóknak össze kell hangolni képességeiket azoknak az embereknek a képességeivel, akik látják őket, értik a nyelvüket, és össze kell fogniuk az állatokkal is, hogy legyőzhessék a mohnyókat.

május 24., péntek, 13:00 Alfonsín Gergely Edó Kürti Andrea Nagy monyókönyv könyvbemutató. A szerzővel és az illusztrátorral Tekei Erika, a könyv szerkesztője beszélget. A Gutenberg Kiadó programja; 8–12 éveseknek // Porond