Alex Moldovan

Alex Moldovan (1977, Cluj) a studiat filosofia, și a absolvit cursurile de Filosofia umanului în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, unde locuiește și în prezent.

Din anul 2004, desfășoară o activitate de traducător literar, redând în limba română peste 80 de cărți și sute de pagini de revistă în calitate de colaborator al publicațiilor National Geographic și Idea. Artă + Societate.

A debutat în 2016 cu volumul de literatură pentru copii Olguța și un bunic de milioane, serie care continuă cu Olguța și Operațiunea Jaguarul (2020) și Olguța și marea demascare (2021). Între timp, a scris și Băiețelul care se putea mușca de nas și Povestiri de citit pe sub bancă. Cel mai recent volum publicat se numește Casa, și a apărut la Editura YoungArt, în 2023.

Volumul Olguța și un bunic de milioane, care a fost bestseller în limba română, a fost tradus și în limba maghiară. Astfel, autorul va avea două întâlniri cu publicul, una în limba română și una în limba maghiară.

23 mai 2024, joi 11:00 Olguța a sosit la noi! – întâlnire cu publicul a scriitorului Alex Moldovan, pentru copii cu vârsta de 11–13 ani // Scenă