Adina Rosetti

Adina Rosetti (1979, Brăila) este scriitoare și jurnalistă. A crescut înconjurată de povești și de cărți, avându-i ca povestitori pe bunicii și părinții ei. A absolvit o facultate de economie, apoi, pentru a se apropia de pasiunea ei, scrisul, a făcut un curs postuniversitar de jurnalism, la Universitatea din București. A scris articole pentru diverse publicații, printre care Dilema veche și Time Out. Timp de patru ani a fost redactor la revista ELLE România.

În 2010 debutează cu romanul Deadline, urmat în 2015 de volumul de proză scurtă De zece ori pe buze.

A publicat, în 2014, cartea pentru copii Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul, cu ilustrații de Cristiana Radu, căreia i-a fost decernat premiul „Cea mai frumoasă carte pentru copii și tineret“, în cadrul galei „Cele mai frumoase cărți din România“. Cartea, reeditată ulterior, a fost dramatizată de teatrul pentru copii Momolino, iar spectacolul montat pe baza textului se joacă în București.

În cadrul programului „La drum cu lectură”, fiecare elev de clasa I. din Sfântu Gheorghe va primi cadou această carte a Adinei Rosetti din partea Bibliotecii Județene „Bod Péter” și a Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, având și posibilitatea de a se întâlni cu autoarea.

24 mai 2024, vineri 12:00 Adina Rosetti: Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul întâlnirea elevilor de clasa I. cu autoarea, în cadrul programului „La drum cu lectură”