Ada Milea

Actrița și cântăreața Ada Milea s-a născut la 5 august 1975, în Târgu Mureș. A absolvit Universitatea de Teatru și Film din orașul natal, specializându-se în actorie, în 1998. Inițial s-a angajat la Teatrul Național din Târgu Mureș, lucrând acolo aproximativ trei ani, înainte de a se aventura în lumea artei independente. Versatilitatea și creativitatea ei nu cunosc limite, când se implică în crearea și interpretarea pieselor muzicale, atât solo, cât și în colaborare cu alți actori și muzicieni. Susține numeroase concerte în țară și în străinătate, colaborând cu diferiți regizori de prestigiu, precum Alexandru Dabija, Lucian Pintilie, Radu Afrim, Mihai Măniuțiu, David Esrig, Theodor Cristian Popescu, Cristi Juncu, Felix Alexa și alții.

Una dintre talentele remarcabile ale Adei Milea constă în abilitatea ei de a transforma textele scriitorilor renumiți în spectacole-concert captivante, exploatând creativitatea unor actori și muzicieni. Această fuziune între literatură și muzică a generat în cazul ei o bogată discografie, cuprinzând până astăzi 22 de albume.

În recunoașterea contribuțiilor sale la lumea teatrului și muzicii, Ada Milea a fost onorată cu mai multe premii prestigioase. Acestea includ „Premiul Criticii” la Gala UNITER (în anul 2006), „Premiul pentru muzică de teatru” la Gala UNITER (în anul 2008),  „Premiul pentru cel mai bun spectacol” („Chiritza în concert”, Gala UNITER 2020), Trofeul Gopo 2023 pentru cea mai bună muzică originală (muzica filmului Insula, împreună cu Alexander Bălănescu) și alte premii la festivaluri de teatru și muzică folk.

Ada Milea va încânta publicul cu două concerte la cea de-a treia ediție SepsiBook. În spectacolul pentru copii, „Apolodor”, artista va purta micii spectatori într-o călătorie muzicală, prezentând aventurile pinguinului titular, după volumul lui Gellu Naum, „Cartea cu Apolodor”, în compania artiștilor Dorina Chiriac, Radu Bânzaru și Alex Neagu.

La „Concert’n 3”, Ada, Alex Neagu și Bobo Burlăcianu vor interpreta melodii cu teme variate pentru publicul adult. Nu vor lipsi umorul, ironia, veselia și, pe ici, colo, chiar și câte un nod în gât.

24 mai 2024, vineri

10:00 Apolodor – concert pentru copii cu Ada Milea, Dorina Chiriac, Radu Bânzaru și Alex Neagu // Scenă

20:00 Concert’n 3 cu Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Alex Neagu // Scenă