SepsiBook revine la sfârşitul lunii mai cu a treia ediţie

Târgul de carte și festivalul de literatură contemporană va avea loc la Arena Sepsi între 23 și 26 mai 2024

Suntem încântați să vă anunțăm că între 23 și 26 mai 2024 vom transforma din nou Arena Sepsi într-o citadelă a cărților și a întâlnirilor literare. În ultimii doi ani, târgul de carte și festivalul de literatură contemporană SepsiBook a atras mii de iubitori de carte și pasionați de lectură din zona Transilvaniei, creând o comunitate de cunoscători și iubitori de carte cu sentimente profunde. Interesul deosebit și feedback-ul entuziast din jurul edițiilor anterioare ne încurajează să oferim o experiență și mai bogată și mai semnificativă la următorul eveniment. 

„SepsiBook a generat mult interes încă de la prima ediţie, iar cea de-a doua ediție a confirmat că târgul de carte nu a fost un impuls inițial, punctual. Acum, când ne pregătim pentru cea de-a treia ediție, este clar că acest eveniment este necesar la Sfântu Gheorghe, în judeţul Covasna. De fapt, îndrăznesc să spun că se răspândește în toată regiunea, modelând câmpul nostru de forță culturală. În calitate de administrație locală, este de datoria noastră să creăm un fundal sigur pentru evenimentele și instituțiile culturale, inclusiv pentru SepsiBook”, a subliniat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.  

La rândul său, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, s-a declarat „foarte mândru de locuitorii din Sfântu Gheorghe și din judeţul Covasna” pentru interesul deosebit manifestat la cele două ediții anterioare ale SepsiBook. 

„Feedback-ul din partea invitaților a arătat că miile de copii care au participat la cele două ediții au fost și ei un public avizat și curios și este clar că în orașul și regiunea noastră sunt bine educați, pregătiți și iubesc să citească (ca și adulții), iar activitatea Bibliotecii Județene Bod Péter și a cadrelor didactice a jucat un rol important în acest sens. Mă bucur foarte mult că atât invitații, cât și participanții au lăudat târgul de carte lansat acum câțiva ani și cred că este foarte important ca acesta să continue! În graba vieții de zi cu zi, lectura și literatura ne pot încetini, ne pot oferi liniște sufletească și un refugiu în fața grijilor lumii”, spune Antal Árpád.

Nu în ultimul rând, directorul de programe al SepsiBook, Szonda Szabolcs, a evidenţiat scopul târgului, care este de a oferi publicului și comunității un puls al lumii cărții, al culturii scrise contemporane. 

„Cu experiența a două ediții la activ, organizarea fiecărui nou SepsiBook este pentru noi o provocare și o sarcină interesantă și plină de semnificații, pe care noi, cei de la Biblioteca Județeană Bod Péter, ne-o asumăm cu plăcere, mai ales pentru a o aduce din nou la Sfântu Gheorghe, să readucem în actualitate tot ceea ce este mai bun din editurile românească și maghiară, cele mai importante fenomene și evenimente literare, cele mai memorabile conexiuni artistice, creând încă un eveniment memorabil aici, la granița dintre culturi”, a declarat Szonda Szabolcs.

Târgul de Carte și Festivalul de Literatură Contemporană SepsiBook este un punct de întâlnire și o experiență cheie a comunității de carte din regiune, care reuneşte și prezintă cele mai recente oferte ale editurilor. Aici vă puteți cunoaște autorii preferați, reprezentanți ai culturii scrise contemporane din România, Ungaria și nu numai, vă puteți alătura comunității de iubitori de literatură la lansări de carte, discuții, concerte, expoziții și spectacole. Ne întâlnim la Sepsi Arena între 23 și 26 mai!