Május végén SepsiBook – harmadszor

Nagy örömmel jelentjük be, hogy 2024. május 23. és 26. között újból a könyvek és irodalmi találkozások fellegvárává alakítjuk a Sepsi Arénát. A SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál az elmúlt két évben több ezer könyvbarátot, olvasni szerető látogatót vonzott Háromszékről és Erdély több városából, értő és mélyen érző könyves közösséget kovácsolva maga köré. A korábbi kiadásokat övező nagy érdeklődés és lelkes visszajelzések arra ösztönöznek, hogy még gazdagabb és tartalmasabb élményeket nyújtsunk a következő rendezvényen. 

Már az első SepsiBook nagy érdeklődést váltott ki, a második alkalommal visszaigazolódott, hogy a könyvvásár nem egyszeri, kezdeti fellángolás volt, most pedig a harmadik kiadásra készülve egyértelmű, hogy erre a rendezvényre szükség van Sepsiszentgyörgyön, Háromszéken. Sőt, merem állítani, kisugárzik egész Székelyföldre, alakítja kulturális erőterünket. Önkormányzatként az a feladatunk, hogy megteremtsük a biztos hátteret a kulturális eseményeknek, intézményeknek, így a SepsiBooknak is” – hangsúlyozta Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.  

Antal Árpád Sepsiszentgyörgy polgármestere elmondta: „Igencsak büszke vagyok a sepsiszentgyörgyiekre és a háromszékiekre, hogy ilyen nagy érdeklődéssel fogadták a SepsiBook előző két kiadását. A meghívottaktól érkező visszajelzések alapján a több ezer gyermek résztvevő is értő, kíváncsi hallgatóságnak bizonyult, látszik, hogy városunkban, térségünkben sokat foglalkoznak velük, felkészültek, szeretnek olvasni (ahogy a felnőttek is), és ebben nagy szerepe van a Bod Péter Megyei Könyvtár és a pedagógusok munkájának. Nagy elégtétellel tölt el, hogy a meghívottak és résztvevők egyaránt elismerően nyilatkoztak a néhány éve indított könyvvásárról, és nagyon fontosnak tartom a folytatást! A hétköznapi rohanásban az olvasás, az irodalom képes arra, hogy lelassítson, megnyugvást, menedéket nyújtson a világ gondjai elől.”

„A SepsiBook célja az, hogy Háromszékről is, mondhatni, élőben érzékelhesse közönségünk és közösségünk a könyves világ, a kortárs írott kultúra pulzusát. Két kiadás tapasztalatával tarsolyunkban is minden újabb SepsiBook megszervezése izgalmas, téttel bíró kihívás és feladat számunkra, amelynek a Bod Péter Megyei Könyvtár részéről is örömmel teszünk eleget, főként azért, hogy ismét elhozhassuk Sepsiszentgyörgyre, Háromszékre a romániai és magyarországi könyvkiadói termés legjavát, a mérvadó irodalmi jelenségeket, történéseket, az élményszámba menő művészeti kapcsolódásokat, újabb emlékezetes eseményt hozva létre itt, a kultúrák határvidékén” fogalmazott Szonda Szabolcs, a SepsiBook programigazgatója.

A SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál meghatározó találkozási pont és könyves-közösségi élmény Háromszéken, Sepsiszentgyörgyön. A Kárpát-medencei kiadók legfrissebb kínálatát gyűjti össze és mutatja be. Itt megismerkedhetünk kedvenc szerzőinkkel, a romániai magyar, román és határon túli kortárs írott kultúra képviselőivel, könyvbemutatókon, beszélgetéseken, koncerteken, kiállításokon és előadásokon kapcsolódhatunk az irodalomkedvelők közösségéhez. Találkozzunk május 23. és 26. között a Sepsi Arénában!