Un nou SepsiBook la sfârșitul lunii mai

În ultimul weekend al primăverii anului viitor va avea loc cea de-a doua ediție a târgului de carte și a festivalului de literatură contemporană SepsiBook. Organizatorii au stabilit perioada exactă: 25-28 mai 2023, la Arena Sepsi.

Interesul pe care prima ediție a SepsiBook l-a generat în rândul publicului din Sfântu Gheorghe, din judeţul Covasna, a depășit cu mult așteptările noastre. Acest lucru ne încurajează în mod evident să continuăm, intenția noastră fiind aceea de a oferi comunității noastre un eveniment livresc care va consolida și mai mult consumul cultural conștient în orașul nostru”, a subliniat primarul Municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

SepsiBook este rezultatul colaborării a patru instituții care au realizat că lipsește și este necesar un târg de carte în Judeţul Covasna. Sunt convins că, pe termen lung, va deveni un eveniment important pe agenda culturală a Ținutului Secuiesc”, a subliniat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Arena Sepsi s-a dovedit a fi un loc de desfășurare excelent, cu 130 de invitați și 80 de puncte de program pentru prima ediție a târgului de carte, iar aproximativ 7.000 de persoane au vizitat SepsiBook în cele patru zile. 

Am ridicat ștacheta la un nivel înalt încă de la prima ediție a SepsiBook și, ca organizatori, este o provocare să menținem același nivel. Este un avantaj faptul că avem o echipă de organizare bine pusă la punct, iar în curând vom începe consultările cu editurile și autorii pentru a-i găzdui la SepsiBook anul viitor”, a declarat directorul Bibliotecii Județene „Bod Péter”, Szonda Szabolcs, care este și director de programe al SepsiBook.

Târgul de carte și festivalul de literatură contemporană SepsiBook este organizat în parteneriat de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Consiliul Județean Covasna, Biblioteca Județeană „Bod Péter” și Casa de Cultură „Kónya Ádám”.