Szombati szemle szórakozni vágyóknak

Az elmúlt napokhoz hasonlóan számos programmal készültünk a kisebbek számára is, de a felnőttek sem fognak unatkozni. Eseményeinken minden korosztály megtalálhatja a számára legvonzóbbat.– A szombati napot Elekes Karola napszemlézte. 

Ahogy az elmúlt két napban, ma sem lesz hiány izgalmas programokból a Sepsi Arénában. Az elmúlt napokhoz hasonlóan számos programmal készültünk a kisebbek számára is, de a felnőttek sem fognak unatkozni. Eseményeinken minden korosztály megtalálhatja a számára legvonzóbbat.

Berg Judit József-Attila díjas író két közönségtalálkozóval is készül a nap folyamán, az Ecovit standjánál pedig 12 és 16 órakor dedikálja is könyveit. De természetesen nem csak övé a főszerep: itt lesz még velünk Molnár Krisztina Rita, Harcos Bálint, illetve Dóka Péter is, akik a gyerekközönséget próbálják elkalauzolni a mesék világába.

Az előző évekhez hasonlóan az idén is számos könyvbemutató helyszíneként szolgál a SepsiBook. Nem szabad megfeledkezni Háromszék büszkeségeiről, délben a Lövétei Lázár László által szerkesztett, a Pro-Print Kiadó gondozásában megjelent Erdélyi Szép Szó 2023 című antológiát hozza el nekünk Dimény H. Árpád, Kali Ágnes, Lázár Kinga, Tamás Dénes, illetve Voloncs Attila. 14 órától Szondy-Adorján György Másik szememben a vessző című műve kerül bemutatásra. Ezt követően Florin Irimia a Misterul mașinuțelor chinezești / A kínai kisautók rejtélye című könyvéről beszélget Szonda Szabolcs műfordítóval, 17 órakor pedig Márton Evelin Farkashab könyvéről tudhatunk meg többet a Köröndön. A könyvbemutatók között 16 órakor az alkotni vágyókat egy linómetszet-készítő műhely várja.

A nap folyamán a SepsiBook-ra látógatóknak dedikálásra is lesz lehetőségük, hiszen Harcos Bálint, Maria Monica Stoica, Carmen Gheorghe, Florin Irimia, Tóth Csaba, Márton Evelin, illetve Horațiu Mălăele alkotók várják őket. A napot Visky András erdélyi magyar író Kitelepítés című könyvének bemutatója koronázza meg, akivel Juhász Anna irodalmár beszélget. Az estét a Țapinarii együttes alter-folk koncertje zárja.

Elekes Karola