Indul a BookBlog

Négy SepsiBook2 gyakornok fog a következő napokban blogolni honlapunkon. Kövessétek bejegyzéseinket, előzetesekkel, beszámolókkal napi rendszerességgel jelentkezünk. A csapat tagjai:

Elekes Karola:

22 éves vagyok és tavaly végeztem tanulmányaimat a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetemen, német-norvég szakon. Bölcsészként nagyon közel állt hozzám az irodalom és a könyvek világa, igazából valahogy mindig is az életem része volt. Jelenleg kommunikációs készségfejlesztés mesteri szakon tanulok. Az elmúlt félévben egy Kreatív írás műhely keretein belül jöttem rá, hogy mennyire szeretek írni, azóta magamnak is írok szövegeket, legyen szó arról, hogy mi zajlik körülöttem vagy éppenséggel bennem. Éppen ezért nagy örömömre szolgál, hogy egy új közegben is kipróbálhatom magam és mások is találkozhatnak az írásaimmal. Érdekes, hogy a sok olvasás után pont az írásban találtam meg azt a megnyugtató érzést, amely kizökkent a hétköznapjaimból. Így kerek az én történetem.

Kozma Orsi:

3 napja a 26. életévembe lépve kaptam lehetőséget a SepsiBook gyakornok csapatának részét alkotni. Bár az irodalommal nem napi szintű a kapcsolatom, az emberekkel és a kommunikáció világával már 6 éve alkalmam nyílik együtt dolgozni és alkotni. Dietetikusként és edzőként dolgozom elsősorban, de aktívan versenyzem is Crossfit versenyeken itthon és külföldön is. Emellett a beszéd és az írott anyagok szerkesztése, előadások tartása, rádiózás töltik ki a napjaimat. 

Az egyetemet Budapesten, a Semmelweis Egyetemen végeztem Dietetika szakon, jelenleg Kommunikáció és közkapcsolatok szakon végzem a mesterképzést a Sapientia Egyetemen. Az iskola alatt közel 7 évig készültem a színi egyetemre. A színház és az irodalom világa mai napig egy csodaként tárul elém bármikor egy színdarabot nézhetek, vagy egy könyv társaságában elvonulhatok a pörgős mindennapokból. 

Kovács Petra:

Másodéves bölcsészhallgató vagyok a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetemen, ahol jelenleg magyar nyelv és irodalom, illetve világ- és összehasonlító irodalom szakokon hangolom magam irodalomértésre. Legyen szó századelős szövegekről vagy kortárs irodalomról, ugyanolyan lelkesedéssel és kíváncsisággal fordulok feléjük, igyekszem minél behatóbban megismerni az alkotásokat, irodalmi jelenségeket. Úgy gondolom, hogy az irodalom segít jobban letapogatni a minket körülvevő világot, de a bennünk rejlő belsőbb valóságot is körvonalazza. Sepsiszentgyörgyiként külön öröm, hogy az első SepsiBookon, amin valaha részt veszek, kicsit a kulisszatitkokba is betekintést nyerhetek, hozzájárulok egy színes és élettel teli rendezvény megvalósulásához-megvalósításához, éppen a szövegeimen keresztül.

Teleki Réka:

2022-ben diplomáztam a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, magyar–angol szakon. Jelenleg ugyanitt folytatom tanulmányaimat Magyar nyelvészeti és irodalomtudományi tanulmányok mesterképzésen. Emellett tagja vagyok a kolozsvári Hervay Klub szervezőcsapatának és az Echinox folyóirat szerkesztőcsapatának. Néhány éve rendszeresen publikálok kritikákat, recenziókat és tudósításokat, illetve aktívan követem a kortárs irodalmi élet történéseit. Kisiskolás korom óta szoros kapcsolat fűz az irodalomhoz és a művészetekhez, elsősorban azok terápiás hatása miatt. Általánosan jellemző rám, hogy kíváncsi személyiség vagyok: nyitott mind a különböző művészeti és irodalmi irányzatok, mind az emberek irányába.

 

A gyakornokok munkáját György Evelin és Gy. Turoczki Emese segíti.