Délelőtti energia, délutáni színkavalkád

„Kemény István, Varró Dániel, Botházi Márta, László Noémi, Markó Béla, sőt, Petőfi Sándor is szereplői a 2023-as SepsiBook nyitónapjára ígért programoknak.” Az első nap programszemléjét Kovács Petra gyűjtötte össze nekünk.

Kemény István, Varró Dániel, Botházi Márta, László Noémi, Markó Béla, sőt, Petőfi Sándor is szereplői a 2023-as SepsiBook nyitónapja programojainak. S noha Petőfi személyesen nem lehet jelen, de kárpótoljon minket az, hogy ezen a napon két program, egy nevével fémjelzett irodalmi beszélgetés és egy kiállítás is megeleveníti alakját.

A sepsiszentgyörgyi Sepsi Arénában május 25-én csütörtökön, délelőtt 11-kor kezdődő programsorozat elsősorban a gyerekeket és irodalom iránt érdeklődő iskoláskorú fiatalokat célozza meg: Kertész Erzsi íróval Lovász Andrea, a Cerkabella könyvkiadó főszerkesztője beszélget komolyan humorról és irodalomról, majd sor kerül egy vidám gitáros verskoncertre is Varró Dániel és Molnár György előadásában. 13 órától és 14 órától egy-egy rendhagyó irodalomórához csatlakozhatnak a kíváncsi fiatalok, melyek közül az elsőt László Noémi költő, a másodikat pedig Harcos Bálint író tartja. 

Egy kisebb szünetet követően, a SepsiBook hivatalos megnyitóján 17 órától többek között Kemény István költő, író és Bogdan Suceavă író, matematikus is beszédet mond. A délelőtti energikus kezdést a délutáni-esti programpaletta színkavalkádja koronázza meg: a kollázstechnikával készült alkotásokból, illetve illusztrációkból készült és színházi díszletekről szóló kiállításmegnyitók mellett helyet kap Kemény István, László Noémi és Markó Béla beszélgetése arról, hogy mit jelent számukra Petőfi, továbbá egy izgalmas eszmecsere a mesterséges intelligencia és az irodalmi alkotások kapcsolatáról. A 20.30-kor kezdődő, Szívdesszert címet viselő verses-zenés záróprogramon Varró Dániel és Molnár György kettőse várja gyerekekből, kamaszokból, vagy épp szívükben örök gyermek és fiatal felnőttekből álló közönségét. 

Kovács Petra