Dr. Antalka Ágota

Dr. Antalka Ágota sepsiszentgyörgyi pszichológus, pszichopedagógus, író, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem tanára, a Magyar Tudományos Akadémia külső köztestületi tagja. Több nemzetközi és hazai szakmai projekt koordinátora, konferenciák és prezentációk előadója, rendszeresen publikál olyan szakmai folyóiratokban, mint a Közoktatás, Magiszter, Pro Scientia Administrativa vagy az „EgyMásÉrt”.

Szakkönyvei, a Modern világunk népbetegsége – A kiégés, a Párkapcsolati konfliktuskezelés több kiadást is megértek, és 2023-ban jelent meg Lélekformáló(k) című kötete, amely irodalmi írásait tartalmazza. Munkásságát két ízben Apáczai-díjjal, 2021-ben Ignácz Rózsa alkotói díjjal ismerték el.

A Mentor Könyvek Kiadó gondozásában idén jelent meg legújabb, Úton önmagadhoz című terápiás kötete, amelynek hivatalos bemutatója a 3. SepsiBookon lesz! Érdekesség, hogy a szerző a könyvet lánya tizennyolcadik születésnapjára írta, egyféle ajándékul, útravalóul. Mindazonáltal olyan mű született, amely bárki számára használható: 52 témát felölelő önismereti kalauz, térkép a félúton megrekedteknek, útmutató az én- és útkeresőknek. A könyvben szereplő feladatok és megválaszolandó kérdések által dr. Antalka Ágota önismereti terápiára hívja az olvasókat!

május 25., szombat

16:00 Lélek- és könyvgyakorlatokdr. Antalka Ágota Úton önmagadhoz című könyvének bemutatója. Beszélgetőtárs: Király István kiadóvezető; a Mentor Kiadó programja // Körönd