Au mai rămas doar câteva zile până la prima ediţie SepsiBook

În perioada 26-29 mai, Târgul de carte și festivalul de literatură contemporană SepsiBook va oferi publicului larg experiențe, spectacole, întâlniri și, bineînțeles, multe cărți bune

Joi, 26 mai, are loc deschiderea primei ediții a SepsiBook, un târg de carte și festival de literatură contemporană care va reuni timp de 4 zile la Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe iubitorii de lectură de toate vârstele pentru întâlniri între scriitori și cititori, ore de literatură neconvenționale, discuții tematice, întâlniri şi concerte literare, spectacole de poezie și muzică. 

Directorul Bibliotecii Judeţene „Bod Péter”, Szonda Szabolcs, care este și director de programe al SepsiBook, împreună cu coordonatorul Festivalului de literatură contemporană, Gombos Zoltán, au prezentat noi informaţii despre programele pregătite pentru acest eveniment și despre modul în care publicul va putea ajunge la fața locului.

În perioada 26-29 mai va fi suplimentat numărul autobuzelor Multi-Trans de pe linia 5, care va deveni pe parcursul acestui eveniment linia SepsiBook express. Joi şi vineri, autobuzul va porni din strada Berzei cu destinaţia Arena Sepsi la orele 09:20, 11:00, 12:00, apoi din oră în oră la fix între 15:00 şi 22:00. Întoarcerea se va face la orele 9:50, 11:30, 13:30, şi apoi din oră în oră la şi jumătate între 15:30 şi 22:30. În weekend, autobuzul va circula dus la orele 9:20, 10:00, 13:00, 18:00, 21:00 şi întors la 9:50, 10:30, 13:30, 18:30, 21:30. 

Doritorii vor putea ajunge la Arena Sepsi și cu ajutorul trenuleţului turistic din Sfântu Gheorghe, care va avea un traseu special în weekend pentru publicul larg. Programul trenulețului turistic poate fi accesat AICI

„Recomandăm celor care vor să vină la eveniment să ia în calcul situația drumurilor publice, sunt ore în care se circulă mai greu, de aceea propunem să vină mai devreme la evenimentele pe care și le-au ales. Întrebarea este ce mai pot să facă acolo? Există și posibilitatea de a lua masa, ne-am pregătit și cu o cafenea literară”, a declarat coordonatorul Festivalului de literatură contemporană, Gombos Zoltán. Totodată, vor exista și spații de relaxare, expoziții, dar și o zonă dedicată celor mici, un univers al copiilor, unde părinții îi vor putea lăsa pe aceștia la ateliere dedicate vârstei lor, în timp ce ei se delectează cu oferta târgului de carte și al festivalului de literatură contemporană. 

„Faptul că noi din start am plănuit un eveniment bilingv este o noutate pe planul acestor târguri de carte, și chiar dorim să păstrăm acest element din concepția târgului. Bineînțeles, acum suntem la primii pași, am făcut ceva proporțional, dat fiind faptul că editurile care scot cărți în limba română, se pare că mai așteaptă să vadă ce și cum va fi la prima ediție. Vom avea un stand mai mare cu carte românească și dintre editurile participante sunt unele care au și traduceri în română, dar va fi standul de la Libris, pe care i-am rugat să aducă noutățile editoriale și, bineînțeles, cărțile autorilor invitați”, a declarat coordonatorul de programe al SepsiBook, Szonda Szabolcs.

De asemenea, organizatorii atrag atenția publicului că nu toți expozanții vor putea oferi opțiunea de plată cu cardul, așa că recomandă tuturor vizitatorilor SepsiBook să dețină la ei și bani cash.

Lavinia Braniște, alături de ilustratoarea Anca Smărăndache, Mircea Dinescu în dialog cu criticul literar Adrian Lăcătuș, o discuție interesantă despre conviețuire, intitulată „Să aflăm ce anume e această Transilvanie”, între scriitorul Vida Gábor și jurnalistul Lucian Mîndruță, concertul trupei Fără Zahăr, dar și spectacolul „O gheară de ajutor”, al trupei MiniREACTOR din Cluj-Napoca, cât și spectacolul „#acedesiguranță@tiktok” al Teatrului „Andrei Mureşanu” – sunt printre programele Sepsibook care așteaptă cu mare drag publicul vorbitor de limba română. Mai multe detalii despre programul Sepsibook AICI