Indul a Könyvcsata!

A Bod Péter Megyei Könyvtár és a SepsiBook olvasójátékot hirdet 11-14 éves (2010-2013-as születésű) Kovászna megyei diákoknak. A Könyvcsata célja az olvasás és a könyvek népszerűsítése.

Négytagú diákcsapatok jelentkezhetnek, akik lehetnek azonos hobbinak hódolók, egy baráti kör vagy osztályközösség tagjai, egy sportág, kórus vagy tánccsoport képviselői.

Az olvasójátékra a csapattagoknak Ingeborg Arvola: Buffy Berg tehetséges (Cerkabella Kiadó, 2023.) című ifjúsági regényét, illetve Szőcs Imre: A tűzember (Koinónia Kiadó, 2023.) című könyvéből két novellát kell elolvasni. A vetélkedő résztvevőinek a szövegek alapján összeállított feladványokat kell majd megoldaniuk. A választás azért is esett az utóbbi szövegekre, mert a Cerkabella kiadó és Szőcs Imre is a SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál vendége lesz idén május 23. és 26. között. Az első 15 bejelentkező csapat ajándékba kapja a könyek egy egy példányát.

A jelentkezéseket a vetelkedo.konyvtar@gmail.com címre várják, ezekkel az információkkal benne: csapatnév (fantázianév), a tagok neve, a képviselt iskola / sportklub / kórus / tánccsoport megnevezése, a csapatot koordináló felnőtt neve, elérhetőség: e-mail, telefon.

Jelentkezési határidő: 2024. április 15.

A vetélkedő időpontja: 2024. május 23., csütörtök. Az interaktív olvasójátékon legtöbb hat csapat vehet részt, ezért túljelentkezés esetén írásos elődöntőt tartanak.

Helyszín: Sepsi Aréna, a SepsiBook helyszíne