Egy pénteki kaland kezdete

„A SepsiBook2 pénteki programjai a korán kelőktől a nyughatatlan baglyokig mindenkinek kínálnak lehetőséget a kikapcsolódásra és tanulásra. Dóka Péter, Molnár Krisztina Rita, Bogdan Suceavă, Parti Nagy Lajos – minden, mi szem szájnak ingere.” A pénteki napszemlét Kozma Orsi hozta el nekünk. 

A csütörtök már kis-hétvégének számít, de a péntek már javában a kikapcsolódás napja. Kék hajjal viszont nem kell készülni, hiszen megteszi ezt Dóka Péter A kék hajú lány című előadásán, ahová 12 órai kezdettel várja az érdeklődőket. 

A SepsiBook2 pénteki programjai a korán kelőktől a nyughatatlan baglyokig mindenkinek kínálnak lehetőséget a kikapcsolódásra és tanulásra. 9 órától megnyílnak a kapuk a Porondon a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház román nyelvű, Trei cu susu-n jos című előadásával. 

A tanulni vágyók 13 órától műhelyfoglalkozáson vehetnek részt Molnár Krisztina Rita író és költővel.  A bőséges ebéd elfogyasztása után sem a lustálkodásé a főszerep, hiszen 16 órától előadások sokaságáé a főszerep immár a munka hőseinek is, akik egész nap tűkön ülve várják a csoda péntek délutánt. 

17 órától a Memorii din timpul diez pódiumbeszélgetés alatt betekintést nyerhetünk Bogdan Suceavă író világába, aki a betűk csodálatos összhangja mellett a matematika rejtelmeit is kiemelkedően uralja.  A portrébeszélgetések sorát a kortárs irodalom kiemelkedő alakja, Sárbogárdi Jolán, vagy eredeti nevén Parti Nagy Lajos folytatja. 

A napnak nem is lehetne megfelelőbb befejezése, mint a zene és az irodalom összehangolása. Erről gondoskodik 20 órától Kollár-Klemencz László Öreg banda című zenés könyvbemutatójával. 

Kozma Orsi