SepsiBook videófelhívás háromszéki diákoknak: Legyél te is írók, költők magyar hangja!

Legyél te is írók, költők magyar hangja!

A SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál három kategóriában: 0-4., 5-8. és 9-12. osztályos diákoknak hirdet versenyt. A jelentkezőknek egy-egy verset, versrészletet vagy prózai szövegrészletet kell felolvasniuk, bemutatniuk rövid videóban, a videót pedig el kell küldeniük a SepsiBook szervezőcsapatának. A videók elkészítésében megengedett a pedagógusi, szülői segítség. Választható szerzők: Balázs Imre József, Bereményi Géza, Cserna-Szabó András, Háy János, Krusovszky Dénes, László Noémi, Lavinia Braniște, Márton László, Mészöly Ágnes, Mircea Dinescu, Nyulász Péter, Sepsi László, Somfai Anna, Vida Gábor, Zágoni Balázs, Zalán Tibor.

Műfaji megkötöttség nincs, a videó legtöbb 3 perces lehet, kötelező módon tartalmaznia kell a szerző nevét és a mű címét, illetve a végén ezt a szöveget: SepsiBook – május 26-29., Sepsi Aréna. Lapozz élményt!

A beérkező videókat szakmai zsűri értékeli, a legjobbakat a SepsiBook honlapján és az esemény Facebook-oldalán teszik közzé, valamint internetes szavazás alapján kategóriánként egy-egy közönségdíjat is kiosztanak. Az első három helyezett és a közönségdíjasok értékes könyvcsomagot nyernek. A videót fekvőképként és legalább HD minőségben kell rögzíteni mp4 formátumban, majd elküldeni fájlküldési szolgáltatóval (pl. wetransfer) a sepsibook@gmail.com e-mail címre. Az e-mail tartalmazza a jelentkező nevét, elérhetőségét (kisebb diákok esetében szülő vagy pedagógus elérhetőségét) és a tanintézménye nevét. A tárgyhoz (subject) kérjük feltüntetni, hogy SepsiBook Videófelhívás. Beküldési határidő: 2022. április 14.