Osonó

A jelenleg budapesti bázisú Osonó Színházműhely nem ismeretlen a sepsiszentgyörgyiek számára. A független színházműhelyt dr. Salamon András magyar szakos tanár alapította 1993-ban, majd a csapat irányítását Fazakas Misi vette át, aki mai napig társulatvezetőként van jelen a csapat élén. 

Az Osonó Színházműhely olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely szellemi műhelyként teret ad a fiatal alkotók kortárs színházi kísérleteinek. A létrejövő előadásokon túlmenően a társulat a közönséggel való párbeszédre törekszik, annak érdekében, hogy inspirációt nyújtson. 

A 2. SepsiBookra egy olyan előadással érkezik, amely szintén találkozásra invitálja a nézőket: személyes találkozásra egymással és József Attilával. Egy emberrel, aki közénk ül, ránk néz, megosztja velünk falatnyi útravalóját, s akinek szájából úgy fordulnak ki a jól ismert szavak, ahogyan még nem találkoztunk velük. 

Az 55 perces monodráma József Attila-szövegekből építkezve keresi az életmű aktualitását, a költő megidézhetőségét, az azt követő beszélgetés pedig lehetőséget ad, hogy a találkozás valódi párbeszéddé váljon. 

Előadja: Mucha Oszkár

Rendezte: Fazakas Misi