MiniREACTOR

MiniREACTOR este un teatru independent pentru copii, înființat în anul 2014, care activează ca platforma dedicată publicului foarte tânăr din cadrul spațiului cultural Reactor de creație și experiment din Cluj.

Programul cultural oferit de MiniREACTOR este unul de inovație și experiment în domeniul teatrului pentru copii, unul care în România suferă în general de repetitivitate și arhaizare. Artiștii teatrului cred că publicul foarte tânăr are nevoie, la fel ca cel adult, de artiști în căutare de noi mijloace de expresie artistică și de povești relevante pentru contextul în care trăim. MiniREACTOR susține, de asemenea, accesul la cultură și integrarea socială a copiilor care provin din medii dezavantajate.

La SepsiBook vor fi prezenți cu spectacolul „O gheară de ajutor”. Pentru Astrid, presiunea examenului este amplificată de o pandemie globală, de școala online și de izolarea în casă. În tot acest timp, unele pisici stau leneșe la soare și torc. Altele, puțin mai harnice, vânează câte un șoricel amețit de căldură. În schimb, Motanul nostru și-a găsit un scop nobil din ronțăitul de teme, pentru că vrea să cunoască lumea asta mare! Ba nu, are două scopuri. Dorește și să dea o gheară de ajutor celor care îl ascultă și sunt curioși să învețe mai multe. O poveste despre presiune, nesiguranță și încrederea de sine.