Magashegyi Underground

A Magashegyi Undergroundtól sosem állt távol a költészet világa: bár az „átlag hallgató” fülbe tapadó, karakteres rádió-slágereikről ismerheti őket másfél évtizede, a csapat a kezdetek óta műsoron tart számos versfeldolgozást Parti Nagy Lajostól, Závada Pétertől, de dolgoztak Szabó T. Annával is. 2018-ban az addig „búvópatakként” csörgedező irodalmi szál folyóvá duzzadt: Tóth Krisztinával először közös MÜPA-estet írtak és adtak elő, majd 2020-ban kiadták Titkos életem című albumukat, amelynek minden dala a költő- és írónő verseire íródott. 

„Rengeteg leülepedett öröm, bánat, kondenzált tapasztalat szól ezekben a dalokban. Az embernek olyan érzése támad, mintha eleve dalszöveget írt volna. Természetesen szól együtt dallam és szöveg, úgy simulnak össze, mint a gyümölcs és a héj. Hálás vagyok a dalokért!” – nyilatkozta Tóth Krisztina a szövegekről és a közös munkáról.

A csapat Bocskor Bíborka szülési szabadsága után kipihenten, újult energiákkal tért vissza a koncertszínpadokra, a rajongók legnagyobb örömére. A SepsiBook felkérésére a műsor gerincét a már említett versfeldolgozások adják, emellett elhangzanak a Magashegyi Underground tizenöt éves karrierjének legismertebb dalai is.