Lucian Mîndruță

Lucian Mîndruță s-a născut în 1967 la București, este jurnalist, lector universitar și prezentator de televiziune și de radio. În momentul de față, este realizator radio la DigiFM și jurnalist de social media și online.

A scris în Dilema, Jurnalul Național, Săptămâna Financiară și în revistele The One sau Viva. În paralel, este trainer de media și presentation skills la Sign Factor SRL. A fost prezentator alături de Alessandra Stoicescu al „Observatorului de la ora 19” la postul Antena 1, între 2003 și 2010.

A publicat cărți de eseuri jurnalistice – „Fabrica de tămâie” (2004), „Ce n-a avut loc în prompter” (2009), „Share” (2014) – și de proză. A contribuit și la o carte care cuprinde povestirile a peste 100 de persoane publice referitoare la copilăria și la bunicii lor.

La SepsiBook vom avea ocazia să urmărim o discuție interesantă despre conviețuire, intitulată Să aflăm ce anume e această Transilvanie,  între scriitorul Vida Gábor și jurnalistul Lucian Mîndruță. Evenimentul este organizat cu ocazia apariție ediției în limba română a cărții de mare răsunet a scriitorului menționat, cu titlul „Povestea unei bâlbâieli”.