Kollár-Klemencz László

énekes, dalszerző, író, rendező

A Kistehén zenekarból és novellásköteteiről (Felhős – Kistehén, Miért távolodnak a dolgok?, A műanyag kerti székek élete) ismert Kollár-Klemencz László első regényével mutatkozik be a SepsiBookon. A 2021 októberében megjelent, Öreg Banda című kötet az író többgenerációs zenész családjának és a családja alkotta Öreg Bandának izgalmas, sokszínű életét kíséri végig az 1800-as évek közepétől, háborúkon, családi és társadalmi drámákon keresztül az 1970-es évekig.

Kollár-Klemencz László 1966-ban született Budapesten. Újhartyánban, egy alföldi faluban töltötte gyerekkorának nagy részét. A Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán szerezte első, tájrendezői diplomáját, majd az Állatorvostudományi Egyetemen a hippológusi, lovastanári diplomáját. Lovasedző, a Kistehén zenekar frontembere, dalszerzője, szövegírója. 2002-ben a Sziget fesztivál reklámjaként vált népszerűvé a Kistehén figurája, a dalt Kollár-Klemencz László írta és énekelte. A hatalmas siker után felkérést kapott, hogy készítsen el egy teljes albumot. Az első lemez Zene a nyulaknak címmel jelent meg. Ezután nagyjából kétévente jelentetett meg új albumot. Több más kortárs zenei produkció, például a Budapest Bár és a Rájátszás vendégszereplője. Zenei szólókarrierje 2008-tól indult el. A zenélés mellett rövidfilmeket, animációkat, reklámokat, klipeket rendez, magyarországi szépirodalmi lapokban publikál.  

A 2. SepsiBook közönsége zenés könyvbemutatón ismerheti meg jobban Kollár-Klemencz Lászlót, beszélgetőtársa Vincze Bence lesz.