Kertész Erzsi

HUBBY-díjas szerző, több sikeres gyerekkönyv és gyerekkönyvsorozat írója

1975-ben született Mezőkövesden, az ELTE pszichológia szakán szerzett diplomát. Jelenleg Gödöllőn él. A diploma megszerzése után iskolapszichológusként dolgozott, majd humán erőforrás tanácsadással, tréningekkel, vezetőképzéssel, szervezetfejlesztéssel foglalkozott. Több nagyvállalatnál is tevékenykedett pszichológusként. Írással viszonylag későn, két kisfia születése után kezdett el foglalkozni – olyannyira, hogy mára ő az egyik legnépszerűbb, legsokoldalúbb, leghitelesebb gyerek- és ifjúsági szerző.  

Első könyve, a Labirintó 2012-ben jelent meg a Cerkabella Kiadónál. További kötetei, a Dalia és Dália 2014-ben, az Állat KávéZoo, a Göröngyös úti iskola sorozat első része, a Helló, felség! 2016-ban, a Fény Sebestyén sorozat 2018-tól és a Betűzgető sorozat 2019-től szintén a Cerkabella Kiadónál jelent meg. A Pagony kiadó gondozza a kamaszoknak szóló Panthera sorozat, a Ludmilla sorozat és a Most én olvasok!, kezdő olvasóknak szánt sorozat köteteit.

Berg Judittal közösen írt izgalmas detektívregényei, A négy madár titka (2017) és Az óra rejtélye (2018) a Pagony Kiadónál jelentek meg. Társszerzője a Betűtészta Kiadónál megjelent, rejtélyes és szabadulós történet nyolc főszereplőjét megszólaltató, Találj ki! című ifjúsági regénynek is.

Nem mese című könyve a 2015-ös Aranyvackor gyerekkönyves pályázaton elnyerte a zsűri 2. díját és a Pagony különdíját. 2016-ban a HUBBY Alkotói díjában részesült. Eredeti szakmája is befolyásolja műveinek tartalmát, művei között problémaorientált segítőkönyveket is találunk. Minden történetével különleges világok ajtaját nyitogatja, és értő érzékenységgel vezeti hőseit. 

2020-ban jelent meg első, felnőtteknek írt regénye: Az átutazó.

A 2. SepsiBook-on kisiskolásokkal és tinédzserekkel találkozik.