J. Kovács Judit

1974 nyarán született, zene- és természetszerető nagycsaládban nőtt fel. Az ELTE-n angol nyelvtanári szakon végzett, majd a Bölcsészkaron egyetemi diplomát szerzett angol nyelvből és irodalomból. Közben részt vett az ELTE akkor induló drámapedagógiai képzésén, amelynek köszönhetően drámajáték-vezetői képesítést szerzett.

Később, a Hagyományok Házában, népi kismesterségek témakörben játszóház-vezetői tanfolyamot végzett, ugyanakkor további, zenei neveléssel kapcsolatos képzéseken vett részt.

Háromgyerekes anyukaként már nemcsak szakmailag ejtették rabul a népi mondókák. 2006-ban baba-mama foglalkozásokat indított, ekkor még nem Kerekítő elnevezéssel. 2008-ban mondókás honlapot hívott életre, ölbeli játékos hangtárral. 2009-ben jelent meg első népi mondókás könyve, amely Szép Magyar Könyv díjat nyert. Ennek oldalain már ott bujkált a Kerekítő Manó. Az ő bábfigurájával folyt tovább a foglalkozás, immár Kerekítő mondókás móka és bábos torna elnevezéssel.

A Kerekítő mondókás könyvcsalád azóta húsz kötetet számlál, és óvodásoknak szóló mesésköteteik, daloskönyvük is van. Országos hálózattá kerekedtek ki.

A SepsiBook-on vidám és meghitt foglalkozásokra várja a kisgyerekes családokat és gyakorlatias, jó hangulatú képzésre a pedagógusokat!