Carmen Gheorghe

scriitoare

Scriitoarea brașoveană Carmen Gheorghe vă propune la SepsiBook2 o discuție despre corelațiile dintre sinucidere, plagiat și exercitarea puterii ca formă de dependență, așa cum acestea apar la personajele sale din romanul „Cassa Dante, apărută la Editura RAO (București) în 2014, cât și despre cum lupta cu boala poate fi împărtășită. Undeva, între pagini, poate apărea și soluția salvatoare. Deprimarea, depresia, inconștiența, mania sunt câteva din formele pe care personajele le manifestă în viața de zi cu zi.

Născută la Brașov în 1961, absolventă a Facultății de Drept de la Universitatea București, membră a Uniunii Scriitorilor din România și a PEN Romania, Carmen Gheorghe a debutat cu „Tatuaj pe glezna stângă” în 2012, și a publicat apoi „Hamburgerul lui James Joyce”, „Cassa Dante”, „La inimi”, „Colțuri îndoite”. A participat la Festival du Premier Roman la Chambéry, Franţa. A publicat și o serie de lucrări de specialitate.

În cărțile sale povestește despre lucrurile mărunte, despre viața care pare banală – până când aceasta iese din matcă, și te aruncă de pereți. Cu o afinitate deosebită pentru Covasna, Sfântu Gheorghe și Aita Mare, Carmen Gheorghe aduce în literatură observațiile sale despre trecerea de la banal la spiritual, la creație și la esteticul cotidian.

La SepsiBook2, interlocutorul autoarei va fi conf. dr. Virgil Borcan (Universitatea Transilvania, Brașov), în cadrul unei întâlniri propuse de Editura Artprinter și Institutul Liszt – Sf. Gheorghe.