Berg Judit

IBBY- és József Attila-díjas meseíró, újságíró

1974-ben született Budapesten. Gimnáziumi évei alatt cserediákként négy hónapot töltött New Yorkban, ahol spanyolul is tanult. Az ELTE-n angol-magyar szakos, majd drámapedagógusi oklevelet szerzett, és ez időben már színdarabokat írt egy általános iskola színházszakkörének. Négy gyermek édesanyja, és számos sikeres mesekönyv szerzője. 

Első kötetei a gyerekeinek kitalált mesékből álltak össze. 2005-ben jelent meg a Hisztimesék című meséskönyve, és azóta folyamatosan dolgozik hasonló munkáin. Nagy örömmel ír a legkülönbözőbb korosztályok számára, a totyogóktól a kamaszokig. Saját bevallása szerint, három lánya és kisfia nemcsak ihletője történeteinek, de néha ötletgazdáik vagy épp „megrendelőik” is. Írásait befolyásolja gyerekei életkora és érdeklődési köre, ez is az oka, hogy az utóbbi években sokkal több, kamaszoknak szóló könyvvel jelentkezett. Könyveit több nyelvre is lefordították.

A Rumini, a Lengemesék, Maszat, a Hisztimesék, Az őrzők, a Két kis dínó, a Panka és Csiribí sorozatok megálmodója. Tavaly jelent meg első, felnőtteknek szóló krimije, A Möbius-akta.